De eerste alarmbellen zijn afgegaan nu het Coronavirus significante investeringen vraagt van de gehele zorgsector. Naast onlangs veranderde regelgeving, uitvoerbaarheid van een diversiteit aan contracten en aanpassing van systemen, kan Corona een oorzaak zijn van (dreigende) financiële problemen bij zorgorganisaties.

Uiteraard zijn zorgorganisaties afhankelijk van hun financiers en zijn reserves niet eindeloos. Echter: hebben zorgorganisaties wel voldoende zicht op de eigen bedrijfsvoering om vroegtijdig te anticiperen op de nieuwe realiteit? Veelvuldig wordt gestuurd op realisatiecijfers. Dat is sturing aan de achterkant van het proces. Dat leidt met enige regelmaat tot onrust en mogelijk verkeerde beslissingen. En daar worden cliënten niet blij van…

Hoe is dat in uw (zorg-)organisatie?

Capaciteitsmanagement maakt het in uw organisatie mogelijk om aan de voorkant uw bedrijfsvoering in kaart te brengen. U weet dan aan de voorkant wat uw resultaten zullen zijn. U gaat sturen door dynamisch te begroten en kunt anticiperen op iedere ontwikkeling die op uw pad gaat komen. Een must voor (uw en) iedere organisatie!

Ook voor organisaties die in zwaar weer terecht zijn gekomen kan capaciteitsmanagement het verschil maken tussen overleven of verdwijnen…

Wilt u weten wat capaciteitsmanagement voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met L-Concept Consultancy BV. Wij maken samen met u het verschil!