Bijna klaar
In het vorige bericht hebben aangegeven dat wij druk bezig zijn met het opfrissen van L-Concept Consultancy. Daarom nu al een paar voorproefjes.

Huisstijl
Er wordt hard gewerkt aan onze nieuwe huisstijl. Er is een nieuw logo, een nieuwe infographic, nieuwe visitekaartjes, nieuwe standaard presentaties en een nieuwe format voor documenten.  Ook is er een nieuwe banner en zijn er voor de opleidingen nieuwe notitieboekjes. De nieuwe website staat in de steigers en moet op de laatste punten nog worden afgewerkt. Alles bijna klaar…

Opleidingen
Er komen nieuwe opleidingen. Alvast de aankondiging van twee daarvan.

In de dagelijkse praktijk van een ondersteuner blijkt het vaak erg lastig te zijn om te bepalen of je wel de juiste dingen doet. Je hebt geen idee waar gedrag van de cliënt vandaan komt en het wordt steeds moeilijker om de cliënt te begeleiden. Iedere collega kijkt anders naar de cliënt en ondersteunt die dan ook anders. Daarnaast speelt vaak het gevoel dat er geen tijd voor de cliënt is. Alles moet snel en de cliënt wordt daar niet blij van.  Je voelt dat het anders moet maar weet niet hoe dit te doen.
Als antwoord op de gestelde problemen is de opleiding “Wie is de cliënt”. In 3 dagdelen leren wij je anders kijken, om vanuit rust, methodische aanpak en voldoende tijd, als team wel de juiste ondersteuning te bieden. En met regelmaat blijkt dat net wat anders te zijn dan wat je tot nu toe hebt gedaan.
Binnenkort volgt de definitieve beschrijving van de opleiding.

Het managen van de zorg is niet eenvoudig. Wat te doen met de formatie van een team als de zorgzwaarte van de cliëntpopulatie opeens verzwaard? En is het opplussen van de formatie wel financieel gedekt? Hoe kan je vanuit de zorgvraag van de cliënt überhaupt komen tot een teamformatie, die ook nog eens flexibel is? En hoe zorg je er voor dat de kwaliteit van zorg niet wordt aangetast door een gebrek aan financiën en/of verloop van je personeel? Aan welke knoppen moet ik draaien om zorg, personeel en financiën goed te managen?
In de opleiding “Capaciteitsmanagement in praktijk”  worden voorgenoemde en andere vragen beantwoord. Dat doen wij in 4 dagdelen, waarbij je eigen praktijk als manager/teamleider het startpunt is. En als extra heb je een jaar de mogelijkheid om online gebruik te maken van C-Estimate: een applicatie ter ondersteuning van capaciteitsmanagement.
Ook van deze opleiding volgt binnenkort de definitieve beschrijving.

Wil je nu al meer weten over deze opleidingen? Wacht niet en neem contact op.

Bijna klaar
Wij zijn bijna klaar: binnenkort de complete lancering van huisstijl en opleidingen.