Planner Worden (icoon)

Capaciteitsmanagement in praktijk
opleidingen

Het managen van de zorg is niet eenvoudig. Wat te doen met de formatie van een team als de zorgzwaarte van de cliëntpopulatie opeens verzwaard? En is het opplussen van de formatie wel financieel gedekt? Hoe kan je vanuit de zorgvraag van de cliënt überhaupt komen tot een teamformatie, die ook nog eens flexibel is? En hoe zorg je er voor dat de kwaliteit van zorg niet wordt aangetast door een gebrek aan financiën en/of verloop van je personeel? Aan welke knoppen moet ik draaien om zorg, personeel en financiën goed te managen?

In de opleiding Capaciteitsmanagement in praktijk worden voorgenoemde en andere vragen beantwoord. Dat doen wij in 4 dagdelen, waarbij je eigen praktijk als leidinggevende het startpunt is. Stapsgewijs leren wij je omgaan met alle facetten van capaciteitsmanagement en kunnen vragen uit je eigen praktijk direct worden beantwoord. Na 4 dagdelen weet jij hoe je de bedrijfsvoering van jouw afdelingen op orde kan krijgen en heb je de vaardigheden om dat ook te realiseren.

Als extra kan je kiezen voor de optie om een jaar online gebruik te maken van C-Estimate: een applicatie ter ondersteuning van capaciteitsmanagement. Daarmee vergroot je de kansen op een succesvolle uitvoering van capaciteitsmanagement vele malen.

Voor wie?
De opleiding is gericht op leidinggevenden in de zorg: managers, teamleiders, en hoofden, werkzaam in b.v. verpleeghuizen, psychiatrie, jeugdzorg, gehandicaptenzorg. HR adviseurs, business controllers en coaches bedrijfsvoering zijn eveneens van harte welkom.

Inhoud dagdelen
De opleiding bestaat uit 4 dagdelen.

Wij starten in het dagdeel 1 met een algemene verkenning van capaciteitsmanagement. Dat doen wij direct aan de hand van een afdeling waaraan jij leiding geeft. Op deze wijze wordt theorie direct zichtbaar in je eigen praktijksituatie.

In dagdeel 2 gaan wij ieder onderdeel van capaciteitsmanagement nader uitdiepen. Hier worden zaken als noodzakelijke ondersteuningsactiviteiten, werkvolgordes, volume- en formatiebegroting, de vaste en flexibele formatie en de financiën tot in detail beschouwd. Daarbij leer je ook zelf hoe je berekeningen kan maken. Dat doen wij vanuit casuïstiek en waar mogelijk vanuit je eigen praktijkvoorbeelden.

Dagdeel 3 staat in het teken van het toepassen van capaciteitsmanagement. Je gaat situaties analyseren en proberen op te lossen. Je leert verbanden te leggen tussen de verschillende onderdelen, zodat je deze ook kan beïnvloeden. En dat maakt dat je grip gaat krijgen op de bedrijfsvoering.

Wij ronden de opleiding af in dagdeel 4 met het uitwerken van een casus uit eigen praktijk. Je gaat nu al het geleerde toepassen en kan daarbij ook gebruik maken van onze database C-Estimate. Dat maakt dat je aan het einde van dagdeel 4 een complete analyse en een plan van aanpak kan meenemen.

Tijdsinvestering en kosten
Opleiden kost tijd. De tijdsinvestering is 4 dagdelen van 4 uren. De doorlooptijd is gemiddeld 12 weken. Naast de dagdelen dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 6 uren per dagdeel.

De kosten voor de open setting zijn per kandidaat € 2500,-

Optie: 1 jaar advies en gebruik C-Estimate
Kies je daarnaast voor 1 jaar advies en gebruik van onze database C-Estimate, dan krijg je:

  • Gebruik C-Estimate in online omgeving van L-Concept Consultancy, te gebruiken voor 4 kostenplaatsen
  • Digitale training t.b.v. gebruik C-Estimate, 4 uren
  • 16 uren advies capaciteitsmanagement

De kosten voor deze extra optie zijn € 4875,-

Meer informatie over C-Estimate

Inschrijven
Je kan je direct inschrijven voor de open opleiding. Wij starten direct een opleiding als er voldoende aanmeldingen zijn.

Aanmelden voor deze opleiding

Meer informatie over Capaciteitsmanagement in praktijk?

Neem contact op en wij vertellen je graag meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam

Jouw organisatie

Telefoonnummer

E-mailadres

Hidden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Johan helpt graag mee binnen jouw organisatie.

Van het helder krijgen van de hulpvraag van de cliënt, het inrichten van zorgarrangementen, het berekenen van vaste en flexibele formatie, het exploitabel krijgen van afdeling, regio of gehele organisatie en alles rondom een rooster: stel je vraag! Maar ook het opzetten van een flexbureau, doorvoeren van procesverbetering, verandering van houding en gedrag of het (her-)structureren van de organisatie in de breedste zin van het woord: ik ga graag met je in gesprek!

Johan Last