Planner Worden (icoon)

Planner worden: van Basisplanner tot Adviseur Capaciteitsplanning
opleidingen

Word jij een planner die het vak echt verstaat? Wil je een rooster maken die nauw aansluit bij de activiteiten die moeten worden uitgevoerd en waarvan de medewerkers ook blij worden? Dan is het nu het moment om in actie te komen. Meld je aan voor de opleiding Planner!

Iedereen weet dat plannen een vak is. Daarbij komt dat in tijden van krapte op de arbeidsmarkt goede planners schaars zijn.  De dagelijkse praktijk in de zorg stelt hoge eisen aan een planner.  Wij willen planners opleiden met net een beetje meer. Dat betekent dat onze planners met de CFR-methode (capaciteitsmanagement, flexibiliteit en roosteren) van L-Concept Consultancy uit de voeten kunnen.

Hoe gaan we opleiden?
In fase 1 leiden wij je op tot Basisplanner. Je leert de basiselementen van een rooster.
• Wat is een bezettingsgraad, hoe kom je tot een bezettingseis en tot een dienstenpatroon,
• Wat is een goed rooster en hoe maak je deze.
• Maar ook: met welke wet- en regelgeving heb je als planner te maken, hoe pas je die toe en met welke systemen kan je een rooster maken.

Fase 2 is de verdieping is het centrale thema. Dat betekent dat wij inzoomen op de techniek van het maken van een rooster, waarbij verschillende varianten aan de orde komen. Aan de hand van casuïstiek en ervaringen uit de praktijk leer je als planner hoe hiermee om te gaan. Problemen in een rooster kunnen voortkomen uit de samenstelling van een formatie. Daarom leer je hoe je een formatieberekening kunt maken, wat een volumebegroting is en hoe je deze kan opmaken en op welke wijze een berekende formatie omgezet dient te worden naar de praktijk.
Na het behalen van deze fase mag jij je Capaciteitsplanner noemen.

In fase 3 ga je als toekomstig planner je ontwikkelen tot adviseur. In deze fase wordt de focus gelegd op communicatietechniek, adviesvaardigheid en specialisatie op het gebied van CFR. Als je deze fase hebt gehaald, ben jij Adviseur Capaciteitsplanning.

Denk jij dat je een fase kan overslaan op basis van je ervaring? In dat geval is het mogelijk om een test te doen, van waaruit wij bepalen of dat ook mogelijk is. 

Iedere fase wordt afgesloten met een eindopdracht. Behaal je de eindopdracht, dan ontvang je een deelcertificaat van de fase. Je mag de eindopdracht 1x herkansen. Na afronding van de 3 fasen functioneer je als planner op HBO niveau.

Tijdsinvestering en Kosten
Opleiden kost tijd. De tijdsinvestering per fase:
Fase 1: 4 dagdelen van 4 uren
Fase 2: 2 dagdelen van 4 uren
Fase 3: 2 dagdelen van 4 uren
De doorlooptijd per fase is gemiddeld 3 maanden. Naast de dagdelen dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 12 uren per dagdeel, voor verwerking van- en voorbereiding voor ieder dagdeel. De eindopdracht per fase vraagt gemiddeld 4 tot 6 uren.
De kosten voor de open setting zijn per kandidaat:
Fase 1: € 2.500,-
Fase 2: € 1.250,-
Fase 3: € 1.250,-

Omscholen
Er is ook de mogelijkheid om je te laten omscholen tot planner. Eerste stap is een intake en een test. Er wordt dan gekeken of je voldoende vaardigheden bezit om je te kunnen ontwikkelen tot planner. Vervolgens kan je de opleiding gaan volgen.
Je kan je op eigen initiatief omscholen. Je kan het ook doen in overleg met je huidige werkgever. Desgewenst helpen wij je daarbij.

Inschrijven
Je kan je direct inschrijven voor de open opleiding. Meld je bij L-Concept Consultancy: wij starten direct een opleiding als er voldoende aanmeldingen zijn.

Aanmelden voor deze opleiding

Meer informatie over
Planner worden?

Neem contact op en wij vertellen je graag meer!

"*" geeft vereiste velden aan

Je naam

Jouw organisatie

Telefoonnummer

E-mailadres

Hidden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Johan helpt graag mee binnen jouw organisatie.

Van het helder krijgen van de hulpvraag van de cliënt, het inrichten van zorgarrangementen, het berekenen van vaste en flexibele formatie, het exploitabel krijgen van afdeling, regio of gehele organisatie en alles rondom een rooster: stel je vraag! Maar ook het opzetten van een flexbureau, doorvoeren van procesverbetering, verandering van houding en gedrag of het (her-)structureren van de organisatie in de breedste zin van het woord: ik ga graag met je in gesprek!

Johan Last