Wie is de cliënt?
opleidingen
In de dagelijkse praktijk van een ondersteuner blijkt het vaak erg lastig te zijn om te bepalen of je wel de juiste dingen doet. Je hebt geen idee waar gedrag van de cliënt vandaan komt en het wordt steeds moeilijker om de cliënt te begeleiden. Iedere collega kijkt anders naar de cliënt en ondersteunt die dan ook anders. Daarnaast speelt vaak het gevoel dat er geen tijd voor de cliënt is. Alles moet snel en de cliënt wordt daar niet blij van. Je voelt dat het anders moet maar weet niet hoe dit te doen.
Om een antwoord te krijgen op bovenstaande problemen is de opleiding “Wie is de cliënt” . In 3 dagdelen leren wij je anders kijken naar de cliënt. Resultaat is om vanuit rust, methodische aanpak en voldoende tijd, als team de juiste ondersteuning te bieden aan een cliënt. En met regelmaat blijkt dat net wat anders te zijn dan wat je tot nu toe hebt gedaan.
De opleiding kan daarom misschien ook “Wat vraagt de cliënt” kunnen heten…
Voor wie?
De opleiding is gericht voor de professionele begeleiders / ondersteuners / verzorgenden in jeugdzorg, gehandicaptenzorg, psychiatrie en verpleeghuizen.
Gedragswetenschappers zijn eveneens van harte uitgenodigd.
Inhoud dagdelen
De opleiding bestaat uit 3 dagdelen.
In dagdeel 1 leer je anders te kijken naar de cliënt. Daarbij ligt de focus vooral op wat de mogelijkheden van de cliënt en op jouw rol als ondersteuner/begeleider om beperkingen van de cliënt te compenseren. Daarbij gebruiken wij casuïstiek uit je eigen praktijk, zodat je na dit dagdeel daar meteen profijt van gaat ervaren
De kern van de opleiding zit in dagdeel 2. Daar leren wij je de andere wijze van kijken om te zetten naar de hulpvragen van de cliënt. Je leert dit heel concreet te omschrijven en te koppelen aan heldere ondersteuningsactiviteiten. Ook hier maken wij wederom gebruik van casuïstiek uit je eigen praktijk. En niet schrikken als blijkt dat je in je dagelijkse praktijk nu heel anders begeleid dan wat een cliënt daadwerkelijk nodig blijkt te zijn. Je verlaat dit dagdeel met handelingsalternatieven die je direct kan gaan inzetten.
Dagdeel 3 staat in het teken van het inzichtelijk maken van alle ondersteuningsactiviteiten gekoppeld aan de hulpvragen van de cliënt. Met deze uitwerking kan je altijd hard maken waarom je doet zoals je doet. Het is cruciaal materiaal bij het aanvragen van een (her-) indicatie bij het zorgkantoor of een beschikking bij een gemeente.
Ook is er aandacht voor het combineren van de alle ondersteuningsactiviteiten van verschillende cliënten binnen een afdeling.
De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Behaal je de eindopdracht, dan ontvang je een certificaat. Je mag de eindopdracht 1x herkansen.
Tijdsinvestering en kosten
Opleiden kost tijd. De tijdsinvestering zijn 3 dagdelen van 4 uren. De doorlooptijd is gemiddeld 8 weken. Naast de dagdelen dien je rekening te houden met een studiebelasting van gemiddeld 4 uren per dagdeel.
De kosten voor de open setting zijn per kandidaat € 1875,- Bij een in company setting wordt de opleiding geoffreerd aan de betreffende organisatie.
Inschrijven
Je kan je direct inschrijven voor de open opleiding. Meld je bij L-Concept Consultancy: wij starten direct een opleiding als er voldoende aanmeldingen zijn.
Meer informatie over
Wie is de cliënt?
Neem contact op en wij vertellen je graag meer!
"*" geeft vereiste velden aan